La mulți ani, stimați donatori, cu ocazia Zilei internaționale a donatorului de sânge! Mulțumim celor ce zi de zi ne trec pragul, ajutând pacienții din spitale.

Mulțumim celor 48 de donatori recoltați prezenți în această zi specială! Pentru cei care nu au putut dona astăzi, îi așteptăm să revină oricând starea de sănătate le permite.

Vă îndemnăm, pe fiecare dintre dumneavoastră: cetăţeni, reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţ, ai unităţilor de învăţământ, ai unităţilor sanitare, să vă alăturaţi nouă!

Donarea de sânge este un act de solidaritate.

Marți 14 iunie 2022, alăturați-vă efortului și salvați vieți​

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge are loc la 14 iunie în fiecare an. Ziua a fost creată pentru:

  • creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial cu privire la nevoia de sânge și produse din sânge sigure pentru transfuzie;
  • evidențiază contribuția esențială pe care o fac donatorii de sânge voluntar și neplătiți la sistemele naționale de sănătate;
  • sprijină serviciile naționale de transfuzie de sânge, organizațiile de donatori de sânge și alte organizații neguvernamentale în consolidarea și extinderea programelor lor de donatori de sânge voluntar, prin consolidarea campaniilor naționale și locale.
Ziua oferă, de asemenea, o oportunitate de a chema la acțiune guvernele și autoritățile naționale din domeniul sănătății pentru a oferi resurse adecvate pentru a crește colectarea de sânge de la donatorii de sânge voluntari și neplătiți și pentru a gestiona accesul la sânge și transfuzia celor care au nevoie de acest lucru. Sângele și produsele din sânge sunt resurse esențiale pentru gestionarea eficientă a femeilor care suferă de sângerări asociate sarcinii și nașterii; copiii care suferă de anemie severă din cauza malariei și malnutriției; pacienți cu tulburări ale sângelui și măduvei osoase, tulburări moștenite ale hemoglobinei și stări de deficiență imunitară; victime ale traumei, situațiilor de urgență, dezastrelor și accidentelor; precum și pacienții supuși unor proceduri medicale și chirurgicale avansate. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la sânge pentru toți cei care au nevoie de el nu este. Penuria de sânge este deosebit de acută în țările cu venituri mici și medii. Pentru a se asigura că toți cei care au nevoie de transfuzii au acces la sânge sigur, toate țările au nevoie de donatori de sânge voluntari, neplătiți, care să ofere sânge în mod regulat. Un program eficient de donatori de sânge, caracterizat printr-o participare largă și activă a populației, este crucial pentru satisfacerea nevoii de transfuzie de sânge în timp de pace, precum și în situații de urgență sau dezastre, când există o creștere a cererii de sânge sau când funcționarea normală. a serviciilor de sânge este afectată. În timp ce o atmosferă socială și culturală favorabilă, cu o solidaritate puternică, facilitează dezvoltarea unui program eficient de donator de sânge, este, de asemenea, larg recunoscut că actul donării de sânge contribuie la generarea de legături sociale și la construirea unei comunități unite.